Ga naar Content
Noord-Holland

Woede om dansvoorstelling tussen graven op begraafplaats in Alkmaar

22 mei 2015, 09.34 uur · Aangepast 22 mei 2015, 10.49 uur
Door: · Foto: Promotiefoto

ALKMAAR Een man uit Alkmaar stapt naar de rechter om een dansshow bij het graf van zijn overleden vrouw in Alkmaar tegen te houden.

Zoals het er nu naar uitziet wordt de dansvoorstelling vanavond gehouden tussen de graven van de Algemene Begraafplaats Westerweg in Alkmaar. "Er staan enorme boxen opgesteld", zei de man vanochtend bij RTV NH. 

Respect
De man spreekt van een 'gebrek aan respect voor de rouwende Alkmaarders'. Mogelijk dient er vandaag nog een kort geding om de dansshow. De voorstelling is onderdeel van de Karavaan, een reizend cultureel festival in Noord-Holland.  

abc5media_audio_0

Volgens de man horen dit soort initiatieven niet op een begraafplaats thuis en moet de vergunning worden herzien. Burgemeester Piet Bruinooge laat in een reactie aan het Noordhollands Dagblad weten dat de organisatie volgens hem 'respectvol en zorgvuldig' met de begraafplaats zal omgaan. 

Première  
Op sociale media en op straat krijgt de man erg veel bijval. "Respectloos! Welke idioot verzint zoiets?", vraagt iemand op Facebook zich af.  De editie in Alkmaar is de Nederlandse première van de voorstelling, daarna vertrekt de show naar Noord-Brabant. 

Kaartjes voor de voorstelling kosten € 18,50 per stuk.